maanantai 14. huhtikuuta 2008

Rapujuhlia, surffausta ja maahockeyta

Otsikko kertoo enemmän kuin viisi sanaa. Tossa mun viikko menikin ihan vahingossa ja lisäks kävin kahdella(!) psykantunnilla. Onneksi toinen on helpompaa ku lukiossa, niin ei pääse aivot nyrjähtämään liiasta ajattelutyöstä. Aivokapasiteettia pitää säästää siihen, että osaa ennustaa aaltojen ajoituksen, kun tässä tullut opittua kaikkea vuorovesistä, tuulista, virtauksista ja muusta surffausta sotkevasta.

Maahockey on sairas laji. Golf-mailan kokoisella puutikulla pitäisi osua pesäpallon kokoiseen (ja jalkapallon painoiseen) kuulaan niin, että pelin tempo pysyy yllä ja kaikilla on hauskaa. Voin kertoa, ei onnistu. Maila on oikean käden puolella aina, eikä sillä saa pelata edes rystypuolta! Käännetään sen sijaan mailaa ylösalaisin ja veivataan. Ei mahdotonta teoriassa, mutta siinä hemmetin tikussa myös lapa on kuin golf-mailassa, eli tulitikkuaskin kokoinen oksa. Ainoastaan britit ja siperialaisvangit on niin tyhmiä, että voisivat väittää tota järkeväksi säännöksi.

Tuleepahan silti juostua, siksi tuolla kurssilla lähinnä ollaan. Aikataulujen takia mun piti lopettaa se ja ottaa rahat takaisin, mutta se ei nyt onnistunutkaan niin kuin piti. Ensin sanottiin, että "joo, käy edes kerran ja lopeta sit." Toisella kerralla sanottiin, et "Sä kävit siellä jo, ei sitä enää voi lopettaa". Kiitti. Käyn huomenna riehumassa yliopistolla, tossa on 50€ kiinni hyviä reissurahoja.

Lauantaina vedettiin Tomin kanssa perinteiset rapujuhlat. Tai sitsit. No, eniveis. Jotain perinteitä ehkä tuli rikottua, mutta kaikilla oli hauskaa ja ihmiset oli innoissaan vielä tänäänkin moisesta konseptista. Koska suomalainen "aloitetaan tasan viideltä" ei toimi täällä ihan tarkalleen, niin kaikki oli paikalla 18.10. Pari snapsia, pari lasia valkoviiniä, rapuja, pastasalaattia ja tiätty hienot lauluvihkot maksoivat kaikilta (35 ihmistä) 4€. Ja koska Tomin kanssa näytettiin mahtavaa esimerkkiä taitavasta laulamisesta, niin kaikki olivat mukana, vaikka jotkut laulut olivatkin suomeksi. Ei se meteli kieleen katso. Tomin blogissa on kattavampi juttu näistä kemuista, mutta täältä löytyvät mun ottamat kuvat.

Surffauskin alkaa näyttää ihan säännöllisesti oikealta surffaukselta. Lisäherkkuna löysin tuosta vakiorannan läheltä toisen surffimestan, mikä on oikeilla aalloilla mahtava oikean käden breikki. Huonona puolena on kivikkoinen ranta, mutta näillä harjoitustunneilla ei tullut edes mieleen moinen kolarointi. Alkanut oppia tehokkaasti, miten eri aallot kaatuvat niskaan, ja nykyään on harvinaista, että oltaisiin täysin meren armoilla. se ei tietenkään ole yhtä jännittävää, mutta on se ihan kiva osatakin jotain. Tällä viikolla meri antaa taas parastaan, joten päivittäinen mennee pari tuntia. Kiva, että on pystynyt organisoimaan tehokkaasti tämän koulunkäynnin :)

Eilen täällä järkättiin Teräsmies-triathlon. Sairas kilpailu. Ensin lämmitellään 3,8km uiden, sitten ihan kunnon vuoksi pyöräillään 180km ja sit tehdään loppuverryttely maratonin muodossa. Jos joku urheilulaji on Kelttifutiksen lisäksi syntynyt kännivedonlyöntinä, niin se on pakko olla toi. Seiskalta aloittivat, voittaja oli maalissa jo kolmen aikoihin ja viimeisiä juoksijoita laahusti kaduilla vielä klo 22.30. Itse en osallistunut, koska kisassa ei ole vaellusosuutta. Kruununa päivällä oli ilotulitus. Näkisin, että oli surkein ilotulitus, mitä olen ikinä nähnyt. 10m korkea kipinäsuihku 2 minuutin ajan ja päivä oli siinä. Jos itse olisin moisen urheilusuoritteen puskenut, niin olisin vaatinut rahat takaisin.

Jatketaan näillä täällä. Vapun aikoihin tehdään todennäköisesti pieni roadtrip Lesothoon ja vaelletaan siellä ympäriinsä. Kuulemma tolkuttoman hienoja maisemia luvassa ja sieltä tultua ajattelin karata Mozambikiin vähintään viikoksi sukeltamaan. Yhtään sukellusta en ole vielä tehnyt, tarvisi hieman aktivoitua siinäkin.

Lisää sekalaisia kuvia yllämainituista ja muista jutuista on taas täällä. Ja taas muistutuksena, että saa Suomestakin pistää kuulumisia :) Ei se niin tylsä maa voi olla, ettei kenelläkään ole mitään elämässään :)

Ei kommentteja: