keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Surffihehkutusta

Ei pitänyt kirjoitella ennen Cape Townin matkaa, mutta nyt on hieman pakko mehustella vapaapäivien kuningasta. Tänään sopivasti sattui kohdalle vapaapäivä ja surffiennuste näytti neljää tähteä ilman miinuksia. Miinukset tulevat siis huonoista tuulista tai virtauksista ja maksimi on viisi tähteä. Kelikalenteri näytti +32C ja aurinkoista, joten olisi ollut rikos ihmiskuntaa vastaan olla menemättä veteen tänään.

Tuollaiset lämpötilat on täysin kohtuuttomia Suomeen verrattuna, joten myötätunnosta nostin pakkasrajan +20C:een. Eli tänään piti olla 12C plussan puolella ja poutaa. Ei tule niin kova koti-ikävä, kun kesäkelitkin on kuin Suomessa.

Aamukuudelta piti ottaa ensimmäinen kierros, mutta koska oli nollakeli, niin ei oikein lämpötila innostanut. Hieman epätasaista meressä, eikä sitten jaksanut taistella 30min enempää. Ei hätää, harvinainen vapaapäivä mahdollisti pidennetyt aamu-unet, joten lounaan jälkeen pystyi jatkamaan.

Iltapäivällä sitten alkoi se pommitus. Lämpömittari näyttikin vahingossa 17C plussan puolella ja meressä on +4C. Ohuessa paidassa ja lautashortseissa surffaaminen on muutenkin nautinnollisempaa kuin märkäpuvussa ja keli salli sen jotenkuten. Hyvän kokoisia aaltoja, käytännössä tyyntä neljään asti ja kymmeniä poimittuja aaltoja. Ensimmäistä kertaa tuli kunnolla tehtyä ihan surffauksen näköisiä käännöksiä aalloissa, enkä joutunut aaltojen heiteltäväksi kuin pari kertaa. Mahtavaa. Tätä leikkiä piti sitten jatkaa 12.30-18.00, joten uskon meloneeni laudan päällä noin 2155km. Kädet jumittaa jostain syystä.

Huomenna olisi vielä paremmat aallot, mutta taitaa jäädä aamusurffiin huominen leikki, kun tarvii lähteä iltapäivällä Cape Towniin viettämään pääsiäistä. Viime lauantain selkäjumitkin on mennyttä päivää, eli selkä vaan taisi kiukutella, kun sai liikaa liikuntaa ja hierontaa. Tämän päivän surffaus ainakin tuntuu tehneen vain hyvää. Eli terkkuja äidille, terveitä ollaan :)

Tästä siis jatketaan katselemaan tämän maan kehutuinta kaupunkia ja Afrikan eteläisintä niemenkärkeä. Jos joku haluaa mukaan, niin vielä pääsee. Jos ette, niin voin ottaa kuvia. Se on ihan kuin itte olis paikalla, eiks?

Syökää paljon mämmiä ja suklaamunia. Mä keskityn totutusti kasvisruokaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää syntymispäivää.

Anonyymi kirjoitti...

Morje,

paljon onnea merkkipäivän johdosta!! Juhli korkeintaan kohtuullisesti :D

-tero

tsikidi tsek: http://www.ajanpyora.org/planeaario