sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

J-Bay

Parempi määritelmä tuosta kohteesta on varmaan täällä. Keskitytään tässä lähinnä fiilistelemään äärimmäisen pätevästi käytettyä kolmea päivää. Tollasia keikkoja tekis koska tahansa, elämä oli taas hyvää.

Perjantai. Lähtö PE:stä, kolari alta vartissa. Käännöksessä vastaantulija kuulemma etti sytkäriään ja toisen auton keula oli hieman toisten kaistalla. Ei henkilövahinkoja, mutta sytkärimiehen Toyota otti rumaa osumaa. Itse olin Tomin, Jussin ja kahden jenkin kanssa eri autossa, joten ei päästy edes pelästymään.

J-Bayssa homma alkoi hieman paremmin. Muut lapset lähti lautaostoksille ja mä ja Tomi yritettiin päästä surffaamaan. Surkeaa räpellystä, kun aallot oli muuttanut muualle. Joten mentiin kaljalle väittelemään pintin tilavuudesta ja Kolumbuksen Amerikan löytämisestä. Jälkimmäisestä piti väitellä jenkkien kanssa, niiden mielestä se oli 1776. Hieman pieleen.

Iltapäivällä parani hieman ja auringonlaskuun saakka sai polskia. Illalla meksikolaista hostellissa ja parit surffikaljat. Mahtava päivä kuitenkin, lisää tuollaisia.

Lauantai. 8.30 mereen aamusurffille. Klo 6-11 ja 15-19 on hyvää surffiaikaa, niin se pitää käyttää tehokkaasti. Ton mukaan mentiin lauantainakin, välissä käytiin lumilautailemassa dyyneillä. Aivan mahtavaa puuhaa, mutta kun jokainen ihosolu on hiekassa ja sitä löytyy kolmen päivän jälkeenkin päästä ja polvista, niin hieman alkaa rassaamaan. Mustelmia tuli, mutta hauskaa oli.

Illalla taas vapaalla ja sai taas todistaa brittituristien suloliikkeitä, kun ne tarttuu kaljapulloon. Vähän ku katselis sokeiden ja lahjattomien kepulaisten jääkiekkoa. Ei siitä mitään tule. Bonuksena kyllä kuulin sellaisesta, että täällä voi mennä vapaaehtoisena kouluihin opettamaan, koska opettajia ei kuitenkaan ole. Lyhyitä keikkoja ja jos homma lykästää, niin avustan myös rahallisesti. Tämä on siis kiinni vain siitä, että meneekö rahat oikeaan tarkoitukseen. Näiden korruptiotaloutta en lähde tukemaan.

Sunnuntai. Pientä kohmetta aamukasilta ylösnousun aikaan, mutta mereen oli mentävä. Tomi ei päässyt ylös ihan kasilta. Aallot oli poissa käytännössä koko viikonlopun, mutta kyllä niistä edes jotain riemua sai aikaiseks. Koko päivä meni hieman jumittaessa, mutta iltapäivästä päästiin kokeilemaan taas uutta leikkiä. 10km Jeffrey's Baysta on kallioiden välissä syvä lampi, mihin pääsee hyppimään 1-18m korkeudelta. Mahtavaa puuhaa, mutta kantti ei kestänyt kuin 10m, joten puolet huvista jäi kokematta. Kostona tästä ens viikonloppuna maailman korkein siltabenji. 216m tiputusta, ehkä pieni kiljaisu tiedossa.

Pistin kuvia reissusta tänne, käykeehän kurkkimassa. Ja pitäkää ittenne terveinä, mä teen samat täällä.

Ei kommentteja: