torstai 21. helmikuuta 2008

Chintsa ja Ndunu

Giddiup! Viikonloppuna tuli tarkastettua Wild Coastin eteläkärki, eli Chintsa. Lyhyesti sanottuna aivan mahtava paikka keskellä kaunista luontoa ja bonuksena vielä meren rannalla. Hostel oli rakennettu rinteeseen, joten rannalle pääsi kävelemällä ja metsässä sai ihastella mm. käärmettä, joka tunki yhteen huoneeseen. Mahtavaa :) Samalla keikalla tuli nähtyä lähietäisyydeltä muutama kirahvi, seepra, leijona ja monta pihvilihan näköistä antilooppia. Ikwenkwezin riistapuisto oli siinä lähellä, joten sielläkin tuli siis käytyä. Noita riistapuistoja piisaa tässä maassa lähes joka mutkassa, mutta pienimmissä on vain harvoin petoeläimiä. Ei ne tuollakaan vapaana tallustelleet, vaan leijonat ja gepardit oli eristetty omille alueilleen. Näyttäviä ne on silti. Mut hyvä, että ovat aitauksessa. Yrittävät kuitenkin syödä mun menuni ja sellaista ei katsella hyvällä.

Lisähehkutusta ansaitsee valtatie (!) N2, joka menee vuoristojen ja laaksojen välistä aivan järkyttävän hienojen maisemien läpi. Harvemmin jaksaa ajamisesta nauttia noin paljon ja Pohjois-Irlannin ja Melbournen maisemareitit jäi täysin kakkosiks tuolle.

Keskiviikkona tehtiin samanaiheinen keikka Ndunun puistoon, jossa pääsi itse ajamaan mönkijöillä. Aikamoista huijausta antaa käyttöön 250-kuutioinen mönkijä ja sen jälkeen kieltää ajamasta yli 20km/h. Toisaalta se valvonta piti meidät ehkä hengissä, kyllä sen tietää, miten homma olis karannut lapasesta, jos oltaisiin vapaasti saatu päristellä. Tuolla ei leijonia tms. ollut, mutta kirahveja ja satoja muita pihvilihoja juoksi ympäriinsä ja maisemat oli paremmat kuin hyvät.

Kuvia löytyy sivupalkista löytyvän linkin takaa ja niitä lisäillään pikkuhiljaa. Meille tuli kotiin netti ja se hajos samantien. Oli mahtavaa soittaa asiakaspalveluun, kun vajaan tunnin jonotuksen päätteeksi piti vakuuttaa niille, että meillä oikeasti toimi netti jossain välissä. Siellä väittivät, ettei meillä ole nettiä, ni sitä ei voi korjata. Mahtavaa palvelua. Myös nykyinen kotiosoite löytyy sivupalkista ja synttärikortit, -onnittelut, -lahjat, -lahjakortit, -shekit ja -paketit voi lähettää tänne. Eikä sitten mitään postiennakkopaketteja :)

Talokompleksia viritellään just turvallisemmaks (lisää sähköaitaa ja vartiointipalvelua), kun jonkun liikemiehen kämppään tunkeutu ryöstäjä, joka vielä riehu puukolla. En tiedä koko settiä, mutta meillä on aina ovet lukossa ja tullaan taksilla suoraan kotiovelle. Ei olla suurimmassa vaarassa, mutta varovaisempia varmasti jatkossa. Vaikutti aika suunnitellulta, koska perushörhöjen on käytännössä mahdotonta päästä taloalueelle muutenkaan. Jatkossa vielä vaikeampaa, joten ei syytä huoleen.

Hyvä elämä jatkuu siis, aurinkoa piisaa, surffi on mahtavaa ja liha on halpaa. Jatketaan näillä ja pidetään jatkossakin kivaa :) Lupaavalta näyttää. Hyvää vointia kaikille ja iloitkaa lähestyvästä kesästä :)

Ei kommentteja: