torstai 14. helmikuuta 2008

Faunan kuolema

Ostettiin kämppään maanantaina grilli ja välittömästi päästettiin mopo käsistä. Ekana iltana Markus kävi lihakaupassa ja osti kaikkea, mitä Euroopasta ei saa. Siksi ollaan syöty viimeiset kolme päivää pahkasikaa, seepraa, springbokia (hyppyantilooppia), strutsia, kudua, elandia, wildebosia ja gemsbuckia. Yli 4kg lihaa ja rahaa meni alle 30€, vaikka yli puolet lihasta oli file-tavaraa. Ei näitä hintoja voi kuin rakastaa.

Toisin sanoen Lonely Planet on nykyään meidän ruokalista, mikä on ainakin mun mielestä kaikessa brutaaliudessaan tosi hauska juttu :) Vielä on menussa hyvä lista eläimiä käymättä ja toistaiseksi vain seepra on todettu huonoksi lihaksi, se maistuu ihan vanhalle kalalle. Kudu ja springbok pääsi mun suosikkilistalle välittömästi ja ne pääsevät tulelle varmasti myöhemminkin. Ja jos kasvissyöjät nyt riehuu siellä, että tämä on väärin, niin
a) kaikki tuo on luonnonpuistosta ammuttua riistaa, joten yhtään viljelysmaata ei olla tuhottu
b) leijonat ja hyeenat olis kuitenkin vieneet noilta hengen ja rahat, jos me ei oltais ehditty ensin
c) näin naurettavan lihamäärän syönnillä on pakko olla jo työllistävä vaikutus
--> Meat Fest saa jatkua, vielä on monta eläintä syömättä :)

Viikonloppuna tiedossa keikka Cintsaan, missä Johanna oli töissä. Siellä saa ilmeisesti nöyryyttää hevosia ja norsuja ratsastamalla niillä ja on muutenkin virikkeellinen paikka. Oli tässä aikakin tauolle, viikolla oli kuitenkin yli 2h koulua. Jotenkin tuntuu, että tässä joutuu henkisesti hieman rappiolle, kun gradusykähdyksen jälkeen on vapaa-aikaa yli äyräiden. No, otetaan ilo irti tästä, kun kerran olen hommat näin junaillut :)

Nenäiho näyttää aurinkohoidon jälkeen ihan muovilta, nyt tiedän, miltä Michael Jacksonilta tuntuu. Eikä se helpotu sillä, että täällä on ollu ihanteelliset surffikelit koko viikon ja tänään (keskiviikkona) sain elämäni isoimman aallon. Mahtava fiilis, kun yli 7’ (2+m) aalto vie mennessään ja jopa niin, että pysyy pystyssä :) Viikonloppuna lupailtiin jopa 11’ aaltoja, eli melkein nelimetrisiä. Hieman liikaa tässä vaiheessa, toivottavasti siellä Cintsassa on pienempiä. Muuten käy vielä hassusti.

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

On kyllä epäreilua tommonen. En malttais yhtään enää odottaa sinne pääsyä.. Tosin haluaisin nähdä niitä elukoita muutenkin ku lautaselta :). Toisaalta täällä on kyl varmaan yhtä hienoa ku siellä.. -6 ja 11m/s tuulta.

Vähän kyllä pistää epäilyttämään tuo fyysisen kunnon kohennus noilla alkomaholin ja lihan hinnoilla :).

Anonyymi kirjoitti...

Todella asiallista settiä! Kai mä saan linkittää tän kaikille tuntemilleni kasvissyöjille? Sitten ehdotus (ja kerrankin ihan tosissaan): perustakaa facebookiin ryhmä nimeltä "Meat is dinner" ja laittakaa sinne kuvat kaikista syömistänne eläimistä. Mä liityn välittömästi!

Eikä muuten harmita yhtään toi, että tienaat opintotuen surffaamalla, maahockeylla ja silikonihenkien pelastamisella. Tissien, urheilun ja rannalla hengaamisen pyhä kolmiyhtenäisyys maistuisi mullekin. Täällä oli tänään poikkeuksellisen hyvä ilma, mut muuten on ollut todella synkkää, flunssa päällä, graduahdistus painaa ja radiossa soi normaali masentava paska, kuten Eppu normaali ja Yö. Kiskoille hyppääminen tuntuu päivä päivältä enemmän vaihtoehdolta. Testamenttaan kumiankan sulle, pidä siitä huolta.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä edelliseen liityen muutama facebook-linkki:

http://www.facebook.com/group.php?gid=2209939667
http://www.facebook.com/group.php?gid=2391322149
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30318321&op=1&o=all&view=all&subj=2391322149&aid=-1&oid=2391322149&id=82701710#pid=30318320&id=82701710

Sari kirjoitti...

Voi vitsi Petri...
Onneks ei tartte nähä sua sit enää ikinä kun oot kuitekin maisteri ja siirtynyt aikuisten maailmaan kun palaat sieltä tänne Suomen maalle. Vois olla et muuttuisin yhtä vihreeks kateudesta kuin sä oot muuttunu neekeriksi puolen vuoden aikana.

Ei sillä etten mä lihaa söis mutta säästyisit muutamilta valtimotukkeumilta ja esim keripukilta jos söisit muutakin kuin lihaa välillä.. mieti sitä ens kerral jos ottaisit vaiks yhen kirsikkatomaatin ;)

Oon tosin jo nyt melkosen vihreä kateudesta, tällä kertaa kylläkin Marialle..se on ilmeisesti tulossa sinne käymään? TOI on epäreilua! Mun tarttee ehkä lähteä sinne vaihtoon sit iteki..

Voiks kertoo mikä se Tomin blogi on? Voisin sielläkin käydä kattelemassa..

Maria kirjoitti...

Hei Sari!

Kyllä vaan, sinne olisi tarkoitus päästä :D, mutta ei ihan hetkeen vielä. Ensin pitäisi puurtaa tämä kevät kasaan.

Tomin blogi on linkkinä tossa Petrin blogin oikeassa reunassa.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalukemista: http://www.city.fi/artikkeli/Pime%E4n+lihan+himo/2437/